Kovo 21 d. 19 val. Vilniaus miesto Rotušėje vienintelis FINE ARTS QUARTET koncertas Lietuvoje

Koncertų organizatorius „CULTURE LIVE” ir labdaros ir paramos fondas „Saulės smiltys” tarptautinės „Baltosios ramunės dienos” proga kovo 21 d. Vilniaus miesto Rotušėje surengs pasaulinio garso kolektyvo „Fine Arts Quartet” koncertą. Visos už koncertą surinktos lėšos bus skirtos muzikinių palatų vaikų pulmonologiniame skyriuje įrengimui bei muzikinių zonų įkūrimui vaikų sanatorijose.

 

Renginio „Baltosios ramunės diena” ištakos siekia praeito šimtmečio pradžią, o tikslas buvo ir yra plačiau informuoti visuomenę apie pavojingą ligą, rinkti lėšas ligonių gydymo bei reabilitacijos sąlygoms gerinti. Tai pavojinga liga, nuo kurios nėra apsaugotas nei vienas – nei benamis, nei solidus verslininkas, nei suaugęs, nei vaikas, nuo kurios pasaulyje kasmet miršta 2 milijonai žmonių. Ši liga neturi sienų, gniuždo ir slegia…

Muzika taip pat neturi sienų, ji pakelia ūpą, suteikia optimizmo ir vilties. Tai ginklas, neleidžiantis ligai užgesinti gyvenimo džiaugsmo kibirkšties ir padedantis sveikti… Gėris turi nugalėti.

Tik 300 bilietų skubėkite įsigyti visos BILIETAI LT kasose arba internetu:

FINE ARTS QUARTET
Fine Arts Kvartetas, šiuo metu pažymintis 67-ąsias susikūrimo metines, yra vienas ryškiausių nūdienos kamerinės muzikos ansamblių, garsus savo ypatingos sėkmės scenoje istorija bei įspūdingu įrašytų kūrinių kiekiu bei kokybe. Kvartetas susikūrė 1946 metais Čikagoje, o nuo 1963 m. jis priklauso Wisconsin-Milwaukee universitetui. Tokių kvartetų kaip šis pasaulyje yra tik keletas – leidžiančių įrašus ir koncertuojančių visame pasaulyje daugiau nei pusę šimtmečio. Prie smuikininkų Ralph Evans ir Efim Boico, drauge grojančių kvartete jau beveik 30 metų, 2009 metais prisijungė altininkas Nicolò Eugelmi, o 2012 metais – violončelininkas Robert Cohen. Kiekvieną sezoną Fine Arts Quartet vyksta į pasaulinį turą ir koncertuoja tokiuose muzikinės kultūros centruose kaip Niujorkas, Londonas, Paryžius, Berlynas, Roma, Madridas, Maskva, Tokijas, Pekinas, Stambulas, Jeruzalė, Meksiko miestas ir Torontas.

Šis Kvartetas yra įrašęs daugiau nei 200 muzikos kūrinių, iš jų daugiau nei 80 įrašyta grojant Evans, Boico, ir velioniui Wolfgang Laufer. Neseniai pasirodę Kvarteto įrašai bendradarbiaujant su Naxos įrašų studija yra šie: pasaulinė premjera – Efrem Zimbalist 1959 metų redakcijos Kvartetas, pasaulinė premjera – skaitmeninis Eugène Ysaÿe seniai girdėto šedevro kvartetui ir styginių orkestrui įrašas „Harmonies du Soir”; Fritz Kreisler Styginių kvartetas, dvejetas Saint-Saëns Styginių kvartetų, trys Beethoven Styginių kvartetai; Franck Fortepijoninis kvintetas; Fauré Fortepijoniniai kvintetai; visa Bruckner kamerinė muzika; visi Mendelssohn Styginių kvintetai; Antheil, Herrman, Glass ir Evans „Keturi Amerikietiški Kvartetai”; visi Schumann kvartetai ir Glazunov Styginių kvintetas ir noveletės. Aulos MusiKado leidykla išleido visų Dohnányi Styginių kvartetų ir Fortepijoninių kvintetų įrašus, o Lyrinx muzikos leidykla išleido šio Kvarteto įgrotus visus ankstyvuosius Beethoven kvartetus bei visus Mozart Styginių kvintetus SACD formatu. 2012 metais Naxos įrašų studija išleidžia tris stambiausius Robert Schumann kamerinės muzikos kūrinius: Fortepijoninį kvintetą, Fortepijoninį kvartetą ir Märchenerzählungen (ketvertas kūrinių klarnetui, altui ir fortepijonui).

Paskutinieji Kvarteto įrašai buvo įvairiai atžymėti. Jų įgrotų Fauré Kvintetų kompaktinė plokštelė, įrašyta Naxos studijoje su pianiste Cristina Ortiz, leidinio Gramophone Classical Music Guide 2011 buvo išrinkta Gramophone premijos laimėtoja su plokštelei suteikiamu legendinio įrašo statusu, be to, ši plokštelė buvo tarp tų, už kurias muzikos prodiuseris Steven Epstein laimėjo Grammy® Award 2009 apdovanojimą („Metų prodiuseris, klasikinė muzika”). Kvarteto įrašyta Franck muzikos kompaktinė plokštelė gavo titulą „Redaktoriaus Pasirinkimas”, kurį 2010 m. vasario mėn. suteikė žurnalas Gramophone Magazine, o jų Glazunov, Mendelssohn, ir Fauré kompaktinės plokštelės kiekviena atskirai gavo „Metų įrašo” titulą, kurį suteikė svetainė Musicweb International (2007-2009). Be to, 2008 m., šių atlikėjų „Keturių Amerikietiškų Kvartetų” albumas buvo atžymėtas kaip „Žurnalo BBC Music Magazine pasirinkimas”, kvarteto įrašyta Schumann kompaktinė plokštelė buvo įvardyta kaip „Vienas gražiausių metų kamerinės muzikos įrašų”, o šį titulą skyrė American Record Guide 2007 muzikos įrašų vadovas, bei šių atlikėjų Mozart kvintetai, išleisti kaip SACD diskų rinkinys, buvo pažymėti kaip „Kritikų pasirinkimas 2003″, kuriuo įrašą apdovanojo American Record Guide muzikos įrašų vadovas. Beveik visi šio Kvarteto CD įrašai, daryti Naxos įrašų studijoje buvo nominuoti Grammy® Awards apdovanojimams „Geriausio klasikinės muzikos albumo” ir/arba „Geriausio kamerinės muzikos atlikimo” kategorijose. Ypatingo palaikymo sulaukė Kvarteto įsipareigojimas šiuolaikinei muzikai: gautas nacionalinis CMA/ASCAP 2003-2004 Adventurous Programming apdovanojimas už drąsias ir rizikingas programas, kuris buvo paskirtas dviejų organizacijų bendrai – Amerikos Kamerinės Muzikos ir Amerikos Kompozitorių, Autorių ir Leidėjų Draugijos.

Quartet nariai padėjo ir padeda formuotis daugeliui tarptautinių jaunųjų atlikėjų ansamblių ir juos globoja. Jie dirbo ir dirba kviestiniais dėstytojais Paryžiaus ir Liono nacionalinėse muzikos institucijose bei Yale ir Indiana universitetų vasaros muzikos mokyklose. Taip pat jie nuolatos dalyvauja kaip žiuri nariai tokiuose svarbiuose konkursuose kaip Šostakovičiaus ar Bordeaux. Dokumentiniai filmai apie Fine Arts Quartet buvo transliuojami per Prancūzijos ir Amerikos visuomeninius televizijos kanalus. Daugiau informacijos apie Fine Arts Quartet rasite adresu: www.fineartsquartet.org