Akimirkos Valkininkų „Pušelėje”

Penktadienį (2013 01 04) aplankėme tuberkulioze sergančius ir besigydančius vaikučius VšĮ Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų filialo Vaikų ligoninės Vaikų pulmonologijos skyriuje Valkininkų “Pušelė”.

Kaip minėjo auklėtojos, socialinė darbuotoja Asta, vaikai laukė mūsų jau nuo pat ankstaus ryto. Mes lyg jausdami laukimo nekantrumą, nevėlavome ir nešini dovanomis keliavome į žaidimų kambarį, kur jau laukė vaikai.

Iš pažiūros sveikų vaikų akys švytėjo nekantrumu, žvilgsniai krypo į dovanėlių krepšius. Tam, kad greičiau būtų galima pažvelgti į krepšių turinį, vaikai greitai atliko savo programėlę. Po šokių ir dainelių vaikai įteikė atminimo dovanėlių ir mums. Jos, beje, gamintos vaikučių rankomis.

Atsidėkodami už šiltą ir nuoširdų reginį padėkojome visam kolektyvui ir ligoniukams už suteiktas nuostabiai šiltas akimirkas ir pažadėjome, kad grįšime pas juos dar ne kartą. Labiausiai vaikams linkėjome kuo greičiau pasveikti, branginti vienis kitus.

Matydami, kaip nekantriai ligoniukai laukia dovanėlių, įteikėme ir jas. O tada užvaldė dar nuostabesnis jausmas, kai pamatėme tas gerumu, dėkingumu ir šiluma spindinčias akis, kai kiekvienas gavo po saldžią dovanėlę, kai krepšyje atrado taip ilgai lauktų stalo teniso rakečių, žaidimų, piešimo priemonių.

Galbūt dovanų maišas ir nebuvo labai gausus, bet visos dovanėlės buvo įteiktos iš visos širdies. Tikime, kad į “Pušelę” grįšime dar ne kartą, taip pat dar ne kartą galėsime pamatyti tas šiltas vaikų šypsenas ir nekantrumu degančias akis. Ačiū visam kolektyvui už galimybę kartu patirti pačių šilčiausių akimirkų.