Aplinka, kurioje sveiksta vaikai

Ieva Randyte

Fondo „Saulės smiltys“ projektas „Gintarinė palata“ – tai vienas iš būdų pakeisti niurą aplinką vaikams, dėl ligos praleidžiantiems ligoninėje pusę ar daugiau metų. Plačiau apie šį projektą pasakoja jo vadovė Ieva Randytė.

Šis projektas — „Gintarinė palata“, — yra skirtas palatų renovacijai Kauno klinikinės ligoninės Tuberkuliozės skyriuje. Tai darome dėl vaikučių, kurie apie pusę metų (ar net daugiau) praleidžia niūrioje ligoninėje. Mes tiesiog norime, kad jie jaustųsi geriau ir greičiau pasveiktų, o tam turi didelės įtakos aplinka, kurioje vaikai sveiksta.

Turime nuostabias gydytojas ir seseles, kurios atiduoda visą savo laiką ir pastangas vaikų slaugymui ir gydymui, turime savanorius, kurie atvyksta kiekvieną savaitę, praskaidrinti vaikučių nuotaikas, bei mokytojus, kurie ateina mokyti vaikų, jog šie neatsiliktų ir pasveikę galėtų grįžti į savo mokyklas ir į gyvenimus prieš ligą, kaip po ilgų atostogų, o ne po ilgų kančių. Dabar turėsime ir jaukias palatas.

Prasidėjo viskas nuo geranoriškos įdėjos praėjusių metų rudenį, o dabar mes bandome ją paversti realybe. Pirmas bandymas gauti paramą buvo nesėkmingas, tačiau mes nepasidavėme ir tik dar labiau užsidegėme noru tai įgyvendinti. Viena nesėkmė tik dar labiau pastūmėjo į priekį, paskatino nebijoti siekti savo tikslų.

Gauti paramą nėra taip lengva, kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio, todėl ir kreipiamės į visus geros širdies žmones, norinčius prisidėti ar paremdami pinigine suma ar baldais ar dažais ar savo darbu – kiekvienas savanoris yra laukiamas.

Šiuo metu mūsų užnugaryje pilietiškai aktyvaus jaunimo organizaciją „Baltai juoda“. Su jais kursime „Gintarinės palatos“ įvaizdį, savo rankomis dirbsime ir dažysime palatą, paversime ją tokia, kuri nustebintų ir sužavėtų mažuosius. Projektas įgauna pagreitį, mąstome kaip renovuosime senąją palatą ir ieškome investitorių, todėl tikslios datos kuomet užbaigstime šį projektą, nėra.