Lenovo dovana Saulės smiltims

Vandens ir ledo nebijantis kompiuteris papildė „Saulės smilčių” iždą. Dėl to esame dėkingi mūsų bičiuliams – kompiuterių gamintojai, kompanijai „Lenovo”  kartu su „ALSO Lietuva”. Kaip tai vyko – žiūrėkite video.

Pamenate ledinio kibiro iššūkį, kuomet žmonės ant savęs pylė šaltą vandenį ir tai filmavo? Tokį iššūkį atlaikė ir kompiuteris „Lenovo ThinPad T44s” – apipiltas šaltu vandeniu jis toliau sėkmingai dirbo.

Kompiuterį „ALSO akademija” renginio metu nusipirko bendrovė „Intercom” ir sumokėti 3000 Lt buvo skirti PLF „Saulės smiltys”. Kaip kompiuteris atlaikė ledinio kibirėlio iššūkį – žiūrėkite video.

Ledinio kibiro iššūkis (angl. ice-bucket challenge) pirmiausia atsirado golfo žaidėjams pradėjus rinkti lėšas gyvūnų labdaros organizacijoms. Už kelių savaičių šį populiarų lėšų rinkimo būdą ligos žinomumui padidinti ir aukoms pritraukti 2014 m. liepos 15 d. pasiskolino šonine amiotrofine skleroze (angl. amyotrophic lateral sclerosis arba Lou Gehrig’s disease) sergančiųjų organizacijos ir draugijos.

Jo esmė – kad žmogus, kuriam mestas iššūkis, turi du pasirinkimus: pirma, paaukoti 100 JAV dolerių labdarai, susijusiai su ŠAS, ir mesti iššūkį dar 3 žmonėms arba antra – paaukoti 10 JAV dolerių, nusifilmuoti ant savęs užsipilant ledinio vandens kibirą ir mesti iššūkį 3 naujiems žmonėms.

Pasauliniu mastu ši kampanija pritraukė tokių žmonių kaip „Facebook“ įkūrėją Marką Zuckerbergą, filantropą Billą Gatesą, pop žvaigždę Lady Gaga ir tūkstančio kitų dėmesį. Lietuvoje ledinio kibiro iššūkį priėmė krepšininkai Jonas Valančiūnas ir Mertynas Pocius, „Radiocentro“ laidų vedėjas Vytenis Sinkevičius ir europarlamentaras Antanas Guoga.