Dėmesys Kaunui – iš Šveicarijos

Violeta Campana dovana Saules Smiltys

Šveicarijoje šaknis įleidusi verslininkė Viola Campana nepamiršta Lietuvos. Dizainerė, juvelyrė, laikrodžių kūrėja apsilankė gimtojo Kauno Infekcinės ligoninės Pulmonologijos skyriuje ir paliko čia dovanų.

Ligoninėje V.Campana lankėsi „Saulės smilčių“ įkūrėjos verslininkės Marijos Dubickienės kvietimu. Pasak fondo vadovės, bendrauti su V.Campana buvo lengva. Prieš daug metų už šveicaro verslininko ištekėjusi ir pati savo verslą ten pradėjusi, moteris be dvejonių atvėrė piniginę ir skyrė kelis šimtus eurų būtinoms reikmėms,.

Už šiuos pinigus buvo nupirkti skyriaus medikams labai reikalingi daiktai – spausdintuvas ir kopijavimo aparatas.

Pasak M.Dubickienės, tai tik pradžia. V.Campana užsiminė, kad norėtų ir planuoja daugiau skirti lėšų labdarai. Moterys dabar svarsto kokia veikla padėtų surinkti lėšų jų taip reikalingiems ligoniams.

V.Campana istorija gali priminti Pelenės pasaką. Violeta su verslininku Claudio Campana susipažino slidinėdama Šveicarijos kalnuose, kur susilaužė koją.

Po dvejų metų romantiškso draugystės Claudio paprašė moters rankos ir ji sutiko. Iš Kauno Violeta persikėlė gyventi į šveicaro namus Lugano mieste. Alpių kalnų papėdėje tarp ežerų įkurtas kurortas yra ramybės ir palaimos oazė.

Claudio Campana vadovauja šveicariškų laikrodžių gamyklai „Trecor“, kuri gamina auksinius laikrodžių korpusus ir apyrankes tokių prekių ženklo kaip „Tissot”, „Rolex” „Cartier”, „Omega”, „Bvlgari” laikrodžiams.

Būti tik namų šeimininke Violeta nenorėjo, užsiėmė veikla: įsteigė laikrodžių įmonę „Eloga“, sukūrė savo prekių ženklą „Viola Campana”, kuris skirtas juvelyrikai. Moteris sukūrė laikrodžių liniją, skirtą Lietuvos vardo paminėjimo tūkstantmečiui ir liniją, kuriai buvo pasirinktas Lietuvos krepšininko Arvydo Sabonio vardas – „Eloga by Sabonis”.

V.Campana yra teigusi, kad tai ne paskutinis projektas, susijęs su Lietuva. Vienas jos naujesnių projektų – padėti tuberkulioze sergantiems vaikams per madą ir juvelyriką.

Violeta Campana
Buvusi kaunietė Violeta Campana nepamiršo savojo miesto.
Violeta Campana dovana Saules Smiltys
Medikams labai trūko spausdintuvo ir kopijuoklio.
Saulės Smiltys labdara
Atrodytų smulkmena bet labai svarbi.